DocentenJuhnny : Dansen is voor deze Curaçaoënaar

een manier van leven. Toen hij in 1992 op een dansfeestje voor het eerst de Dominicaanse bachata ontdekte, raakte hij meteen dansverslaafd.

 

In 1998 verhuisde hij naar Nederland waar hij in het najaar kort salsalessen ging volgen. Na 3 jaar dansstilte begon hij in 2002 met stijldansen waardoor de danskriebels weer begonnen. Na een jaar stijldansen stapte Juhhny over naar de salsa. Bij dansleraar Wesley Haard in Tilburg leerde Juynny de fijne kneepjes van het salsadansen om in 2004 te assisteren bij Wesley en in 2005 zelf salsales te gaan geven.

 

Tijdens een dansdemonstratie in 2005 kwam hij voor het eerst in aanraking met Zouk. Juhnny was meteen verkocht en hij begon met danslessen bij Renate Nijland van Zouklovers in Den Haag.

 

Sinds 2007 geeft hij zouklessen in Oosterhout, maar in de tussentijd is hij dansworkshops en lessen blijven volgen van verschillende grote namen in de Zouk scene zoals o.a. Pasty, Bras Dos Santos, China & Luciana, Gilson Damasco, Daniel & Leticia, Kadu & Larissa, Leonardo & Layssa en Mafie Zouker. Hierdoor heeft hij zijn eigen flow ontwikkeld die hij graag met anderen wil delen.

 

Behalve zijn eigen danschhool, is Juhnny al jarenlang gastdocent bij verschillende dansscholen zoals Salsa Venlo, LatinJoy, TotallyZouk en Salsipuedes. Ook geeft hij bijvoorbeeld dansworkshops tijdens diverse eventementen bij Holiday Inn in Eindhoven.

  Steffanie